Vezetői IT képzések Vállalati menedzsment tréningek E-learning tanfolyamok Tanfolyami office oktatás Oktatási szolgáltatások

CompTIA vizsgák és minősítések

Általános információk

A CompTIA cég számos nélkülözhetetlen IT alaptémával foglalkozó, platformfüggetlen képzést és kapcsolódó minősítést kínál.

Az egyes témakörökben a résztvevők tudásukról a CompTIA nemzetközi szintű minősítő vizsgáin tehetnek tanúbizonyságot, és ezáltal a világon mindenhol elfogadott IT-s alapbizonyítványt szerezhetnek. A képzések és vizsgák megléte sok más nemzetközi minősítés megszerzéséhez szükséges vagy felhasználható (pl. Microsoft, HP). Számos gyártó, kommunikációs és IT cég követelményként is előírja ezen IT alapminősítések legalább egyikének meglétét.

Vizsgák és minősítések

Az alábbiakban a CompTIA legnépszerűbb minősítéseit ismertetjük. A további minősítésekről, vizsgákról részletes információkat a CompTIA weboldalán találhat, a Certifications és Customer Service rész alatt.

A vizsgák angol nyelvűek, számítógép előtt zajlanak, teszt formában, a CompTIA által összeállított vizsgakérdések alapján. A vizsgák zárt könyvesek, vagyis semmilyen papíralapú vagy elektronikus segédletet nem lehet használni. A vizsgát a SZÁMALK Továbbképzés Pearson VUE vagy Prometric vizsgaközpontjában tehetők le.

CompTIA A+

További részletes információk a vizsgáról és minősítésről...

CompTIA Network+

További részletes információk a vizsgáról és minősítésről...

CompTIA Server+

További részletes információk a vizsgáról és minősítésről...

CompTIA Security+

További részletes információk a vizsgáról és minősítésről...

CompTIA Linux+

További részletes információk a vizsgáról és minősítésről...


Tanfolyamok és vizsgák

A SZÁMALK Továbbképzés hivatalos CompTIA tanfolyamai az egyik leghatékonyabb módját jelentik az ismeretszerzésnek és egyben a vizsgára való felkészülésnek.

Elérhető képzéseink


Felkészülés a vizsgákra

A hivatalos CompTIA vizsgákra való felkészüléshez az alábbi forrásokat ajánljuk:

CompTIA tanfolyamok: a SZÁMALK Továbbképzés hivatalos CompTIA és egyéb a témákhoz kapcsolódó tanfolyamai valamennyi népszerű minősítés megszerzéséhez szükséges vizsgákra segítenek felkészülni. Az elméleti anyag és laborgyakorlatok mellett vizsgakérdéseket is áttekintenek a hallgatók az oktatóval együtt a képzéseken. További információk.

CompTIA szakkönyvek

Webes források: a vizsgákon feltett kérdésekhez és szimulációs feladatokhoz hasonló kérdésekből álló próbavizsgák szerezhetők be, tölthetek le, vagy vásárolhatóak meg. Érdemes a vizsgák kódszáma alapján alaposan körbenézni a neten.

Ugyanitt részletes anyagokat kaphatnak az érdeklődők arról is, hogy egy-egy vizsga pontosan milyen területeket fed le. További vizsgaletöltő helyeket is érdemes felkutatni az interneten a vizsgakódok alapján.

A tanfolyamok és egyéni felkészülés mellett minden vizsga előtt fontos, hogy megfelelő (6-12 hónapos) szakmai gyakorlati idővel is rendelkezzünk, mert a vizsgák sok gyakorlati ismeretre, tapasztalatra is építenek.

A CompTIA oldalán megtalálható illetve regisztrációt követően lekérhető az összes vizsga és tanfolyam részletes leírása (Services/Certifications).


A minősítések karbantartása

A vizsga letételét követően a CompTIA e-mailben tájékoztatja a további tudnivalókról. A minősítéssel járó oklevelet és egyéb dokumentációkat (Welcome Kit) a vizsga letételétől számított 6 héten belül küldik meg a regisztrációkor megadott postai címére.

Amennyiben bármilyen vizsgával vagy minősítéssel kapcsolatos problémája lenne, kérjük keresse közvetlenül a CompTIA-t a questions@comptia.org e-mailre írt angol nyelvű levélben.

A korábbi verzióhoz kapcsolódó vizsgák és minősítések egy idő után (jellemzően az új technológia megjelenését követő 1 éven belül, vagyis jellemzően 3-4 évente) megszűnnek. Ebben az esetben az adott minősítést új vizsga letételével frissíteni kell, egyébként az érvényét veszíti. Az új címek és vizsgák megjelenéséről valamint a frissítési lehetőségekről a CompTIA e-mailben tájékoztatja a minősített szakembereket.

További kérdések esetén, ajánljuk a CompTIA hivatalos weboldalát.

További információk

Keresse munkatársainkat, akik i­gény esetén szí­ve­sen ki is mennek cégéhez és segítséget nyújtanak az igények felmérésében, egyedi testreszabott tematika és lebonyolítás össze­ál­lí­tá­sá­ban, finanszírozási formák ismertetésében.